52-годишна жена задигна метален казан и ламарини от дома на старица
52-годишна жена задигна метален казан и ламарини от дома на старица / Дарик-Шумен, архив

52-годишна жена от град Плиска е извършила кражба на метален казан и ламаринени листи от дома на възрастна жена, съобщават от полицията.

Сигнал за кражбата подала потърпевшата, жена на 76 години от Плиска. Тя обяснила, че металите са отмъкнати от дома й за времето от 12:00 часа на 15 февруари до 08:30 часа на 17-ти.

След разследване полицаите открили извършителката, жена на 52 години също от Плиска. В първоначалните си обяснения тя заявила, че металите е продала на лице, което ги е предало в пункт за изкупуване на метали в село Царев брод.

При друга кражба пък от плевня в село Тръница е задигнат мотоциклет „ИЖ-Юпитер", който бил спрян от движение. Оплакване за кражбата в полицията подал, 61-годишния собственик. Полицаите открили старото возило, натоварено в каруцата на 27-годишен мъж от варненското село Стефан Караджа, който е криминално порявен. Мотоциклетът е иззет.

От полицията допълват още, че са заловени и двама мъже, на 77 и 41 години от Велики Преслав, които откраднали 250 кг. амониева силитра. Те я задигнали от стопански двор в село Златар.