Маломерни паралелки Търговище
Маломерни паралелки Търговище / Dariknews.bg, архив
Маломерни паралелки Търговище
94726
Маломерни паралелки Търговище
  • Маломерни паралелки Търговище
187 деца не достигат в общинските училища в Търговище. За това ще бъдат създадени 44 маломерни паралелки, като някои от тях ще бъдат и слети. Тази мярка ще бъде обсъдена днес по време на заседанието на Общинския съвет в Търговище.
Маломерните паралелки за тази учебна година са предложени от директорите на 11 училища в община Търговище. Девет от тях са основни. Деца не достигат в Спортното училище, и в Професионалната гимназия по земеделие.
Най-много класове, с изключение от минималния брой ученици, има в училището в село Подгорица, където всички 7 паралелки имат недостиг на деца. С по 5 маломерни класа ще протече учебната година в селата: Вардун, Голямо ново, Дралфа, Надарево и Макариополско. В Лиляк има 4 такива паралелки. В Драгановец, където има слети паралелки, ще има и 3 маломерни класа. Във второ и в четвърто основни училища  също ще има по 1 маломерна паралелка
През миналата учебна година такива паралелки са били 57, а недостигащите ученици са били 249. Намалелият брой идва от това, че през тази година бяха закрити училищата в селата Руец и Буйново.
През тази година училището в Драгановец също беше предложено за закриване, но това не бе прието от Общинския съвет. Фактът сега е, че в това училище за тази учебна година са записани общо 42 деца.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.