Златна значка и торта за Габи от кмета на Русе
Златна значка и торта за Габи от кмета на Русе / снимка:Община Русе

Кметът Пламен Стоилов връчи златна значка „Русе“ на Габриела Йорданова, която ще представя страната ни в тазгодишното издание на най-големия  европейски формат за музикални таланти „Junior Eurovision“ 2015. Така Габи се превърна в един от посланиците на Русе. Тя получи и знамето на града, което да развява при бъдещи успехи.

Кметът Пламен Стоилов приветства 12-годишната ученичка за високите постижения и й благодари, че точно на първия учебен ден тя избра да сподели своя празник с русенския градоначалник. „Не знам дали осъзнаваш колко поводи за гордост донесе на Русе. Вярвам, че за в бъдеще те очакват още много успехи и съм уверен, че ще се представиш достойно на предстоящото голямо изпитание на 21 ноември. Вярвам, че можеш да победиш. Разчитай на пълната подкрепа не само на Общината, но и на всички граждани, защото ти си един от поводите да се гордеем, че сме русенци. Живеем в един уникален град, чието най-голямо богатство сте вие – нашите деца“, заяви Пламен Стоилов.

От своя страна талантливата Габриела запозна кмета с емоциите покрай първия учебен ден в ОУ „Любен Каравелов“, като допълни, че всичките й съученици я подкрепят. Разбира се, на самия училищен празник Габи е поздравила и с песен всички присъстващи преподаватели, ученици и родители.

В знак на признателност към успехите на 12-годишната русенка, г-н Стоилов й връчи златна значка. Голямата изненада за Габи беше торта с логото на „Junior Eurovision“, а на самото сладко изкушение беше написано „Гордеем се и вярваме в теб, Габи!“.