/ АПИ
Започва полагането на хидроизолация при тротоарния блок и монтажът на дюбели, армировка и комуникационни тръби в целия затворен участък с дължина над 400 метра на Дунав мост при Русе.

Без спиране на движението продължава основният ремонт на съоръжението в платното в посока България, а строително-монтажните дейности се изпълняват по утвърдения график.

В периода 16-22 октомври са изработени 11 нови пътни панела, с което общата им бройка достига 209 броя от началото на ремонта и са монтирани общо 169 пътни панела на естакадната част. През изминалата седмица е изпълнен е монтаж на корнизните панели, които служат за оформяне на тротоарния край на пътните стоманобетонни панели в участък с дължина 34,73 метра. Общата дължина монтирани досега корнизни панели е 275 метра от общо 413 метра за естакадна част в дясната лента за движение.

АПИ

Направени са отворите и са монтирани мостовите отводнители в отсечка от около 240 метра за естакадна част в дясната лента за движение. За всички стоманени елементи се предвижда нанасяне на трипластова антикорозионна защита. Общата дължина на участъка с подменена антикорозионна защита от  началото на ремонта е 240,41 метра.

Реставрира се и демонтираният парапет с дължина 413 метра и на 12 стълба за осветление. Възстановява се нарушената цялост на отделните елементи и се произвеждат нови елементи, където възстановяването не е приложимо.

Паралелно с тези дейности продължава и обновяването на антикорозионното покритие на стоманената носеща конструкция. Работи се и по разрушаване и подготовка на компроментирани повърхности, предвидени за торкретране.

АПИ

Строително-монтажните работи на Дунав мост се извършват без спиране на движението и съоръжението няма да се затваря. На обекта се работи ежедневно през светлата част от денонощието. Работният процес се организира и извършва така, че превозните средства да преминават поетапно двупосочно в платното, в което не се работи.


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
 
АПИ