/ iStock/Getty Images
За отличието са постъпили общо девет номинации
Трима ученици са носители на наградата "Русе-21 век". Отличията са връчени днес от кмета на града Пламен Стоилов, съобщиха от общинската управа, предава БТА.

Спектакълът "Седемте чудеса на България" ще бъде представен в Русе

Наградата се присъжда по повод на Деня на народните будители - 1 ноември, на ученици и студенти от учебни заведения на територията на община Русе за изключителни постижения и завоювани награди от национални и международни състезания, олимпиади и конкурси.

За отличието са постъпили общо девет номинации. Носители на "Русе-21 век" са дванайсетокласничката от Националното училище по изкуствата "Проф. Веселин Стоянов" Виктория Даскалова, третокласникът от ОУ "Любен Каравелов" Николай Радев и Петя Димитрова - ученичка в трети клас на ОУ "Иван Вазов".

Виктория Даскалова е от класа по цигулка на Алекси Драганов. През годините тя има множество завоювани награди и участия в престижни, национални и международни музикални форуми.

Конкурс за снимки, видео и есе включва "Европейската нощ на учените" в Русе

Николай Радев е носител на два златни медала от международните математически олимпиади в Хонконг и Пукет. Има три сребърни медала и един бронзов от различни международни математически турнири.

Момчето се занимава активно с поп и джаз пеене и има множество награди от национални и международни конкурси. Петя Димитрова има десетки награди от национални и международни конкурси. Участва активно в математически състезания, пише стихотворения, разкази, приказки, рисува.
БТА