/ iStock/Getty Images
Спектакълът "Седемте чудеса на България" ще се състои на 28 септември, от 20:00 часа на пл. "Свобода" в Русе.

Конкурс за снимки, видео и есе включва "Европейската нощ на учените" в Русе

Проектът на Сдружение "Оренда"  се реализира с подкрепата на Фондация "Русе - град на свободния дух" и представя седемте основни фолклорни области на България - Северняшка, Шопска, Пиринска, Родопска, Тракийска, Странджанска, Добруджанска. Всяка от тях се отличава с особености по отношение на инструменталния, песенния и танцовия фолклор.

610 малки графики в международния конкурс за екслибриси

Проектът събира на едно място професионални певци, инструменталисти и танцьори (облечени с традиционни костюми), които ще изпълнят характерни за всяка от областите песни и танци.

Празник на рокa през септември в Русе

Артистите са ученици от Национално училище по изкуствата “Веселин Стоянов” и студенти от Русенски университет “Ангел Кънчев”. Чрез динамично сценично поведение на изпълнителите се цели привличане на вниманието и интереса на публиката.

Изложбата „Горж Фест‘ 30. Европа от вкъщи” се открива в Русе

Започвайки музикалният пърформанс от седем различни точки на избраната локация в хода на представянето изпълнителите се събират на едно място, символизирайки обединението на България. 

Изложба на италиански художник в Художествена галерия-Русе

Вниманието на публиката ще бъде привлечено и от дигитална сценография чрез характерни визуални елементи от седемте фолклорни области. Започващ автентично, пърформансът се разгръща към съвременното звучене и завършва със специално създадена за събитието обща песен, колаборация между автентичния български фолклор и модерния електронен звук.

Спасени ценности от иманяри и нелегален трафик показват в изложба в Русе

Иновативни са решенията за използване на дигитална сценография и електронна музика преплитащи се с автентичното. Спектакълът е интерактивен, защото се предвижда участието на публиката при финала на събитието, чрез изиграване на най-популярните български хора.