Такситата без увеличение в Новогодишната нощ
Такситата без увеличение в Новогодишната нощ / netinfo

Няма да има увеличение на тарифата за превоз на пътници. Това съобщиха за Дарикнюз.бг управителите на две от големите таксиметрови фирми в града. В новогодишната нощ превоза на пътници ще струва 89 ст., колкото е обикновено. Началната такса е 99 ст., а престоят 20 ст. за минута. Възможно е обаче да има проблем със свързането с операторите, защото предполагаме,  че мрежата ще е натоварена, заяви шефът на ‘Точните’ Даниел Донев. 

От „Миланов такси” също обясниха, че не се предвижда увеличение на услугата, като не изключиха възможността да има някои шофьори, които да си поискат самосиндикално повече пари . Оттам също предупредиха, че свързването по телефона може да бъде затруднено.

Шефът на ДАИ Русе Валентин Атанасов съобщи, че агенцията ще следи за завишени цени и ще налага санкции. Хората могат да подават оплаквания на дежурните телефони на агенцията (0888 871 015, 082/84 11 46 и 082/ 84 11 470. Ще се следи и за изправността на автомобилите и автобусите, за това дали са добре отоплени и дали персонала е учтив. Санкциите ще са в зависимост от вида на нарушението.