Спасяват дуловската болница с помощта и на министър Дянков
Спасяват дуловската болница с помощта и на министър Дянков / Дарик радио - Силистра
Спасяват дуловската болница с помощта и на министър Дянков
49069
Спасяват дуловската болница с помощта и на министър Дянков
  • Спасяват дуловската болница с помощта и на министър Дянков

Многопрофилната болница за активно лечение в Дулово, рекордьор по дългове в страната, ще бъде спасена. Преди дни бе разпространена информация, че е пред самозакриване заради дефицит от 3,5 млн. лева и масово напускане на специалисти.

Според д-р Юксел Ахмед, кмет на 30-хилядната добруджанска община, средства ще се набавят чрез продажба на общински имоти и с помощта на финансовото министерство, стана ясно по време на пресконференция. На среща в столицата министър Симеон Дянков е дал дума, че ще увеличи средствата за капиталови разходи в тазгодишния бюджет на общината, за да се освободи ресурс за погасяване на дълговете към доставчици.

Първите разплащания за ток и вода вече са договорени. На 13 януари общинският съвет освободи от длъжност досегашния управител д-р Недка Цветкова и избра временно изпълняващ длъжността. Това е аг-специалистът д-р Стефан Стойчев, който ще се върне в родния си град, напускайки добричката болница.

Но проблемът със специалистите остава. В момента са преустановили работа вътрешно и неврологично отделение. Работят детският сектор и клиничната лаборатория. Общинската управа преговаря с напуснали лекари за връщането им, за да бъдат сключени договори със здравната каса по клинични пътеки.