Служители на "Напоителни системи" - клон "Долен Дунав" организираха протест пред сградата на областната и общинската администрации в Русе в защита на управителката си Миглена Трифонова, която е на поста от 5 години. Причина за недоволството е, че, според тях, се подготвя нейната смяна.

"Искаме бордът на директорите на "Напоителни системи" да отмени решението си за прекратяване договора за управление на Миглена Трифонова", каза Хрипсиме Хвалевска - финансов контрольор в клон "Долен Дунав" и председател на синдикалната организация в дружеството към КНСБ.

БТА

Тинка Борисова, която замества от десетина дни Миглена Трифонова, тъй като отсъства от работа, обясни, че не е виждала писмено решението на борда, но такова имало. По думите й Трифонова е съумяла да сплоти служителите и стои зад всеки един. "Тя се докосна до всички обекти. Имаше помпени станции, в които не беше стъпвал управител. Работници с над 20-годишен стаж видяха за първи път управител в нейно лице", обясни Борисова.

БТА

Диана Иванова, която е ръководител на отдел в клон "Долен Дунав", свързан с отводняването и с обектите, предпазващи от вредното въздействие на водите, каза, че благодарение на Миглена Трифонова в момента работят осем помпени станции. "Всеки ден нещо се руши, а тя е човек, който гради. Работя в системата от 2008 година и мога смело да твърдя, че вече работим с институциите. Ние сме една сплотена машина, едно колело, което се завъртя", обясни Иванова.

БТА

Служителите издигнаха транспаранти с надписи "Подмяна на промяната", "Не на подмяната!", "Не проваляйте напоителния сезон, запазете работещите отводнителни системи".
БТА