„Сляпа среща с книга“ - проект на Младежите от „Интеракт клуб Русе“

/ Дарик радио Русе
Младежите от Интеракт в студиото на Дарик
100989
Младежите от Интеракт в студиото на Дарик
  • Младежите от Интеракт в студиото на Дарик
Всички са чували и слушали за среща на сляпо. Но дали сте чували за среща с книга на сляпо? Чудите се какво означава това? Сляпа среща с книга може да установите на 16-и Март от 10:00 до 16:00 в Регионална библиотека “Любен Каравелов”-Русе.

Младежите на Ротари с нова благотворителна акция

Вие само трябва да донесете книга, която ви е впечатлила и искате да предадете емоциите, които сте приживяли с нея на някого друг. В библиотеката ще има материали, с които да опаковате книгата и да напишете кратко резюме или да нарисувате нещо.

В замяна може да вземете друга такава книга от друг ентусиазиран читател. Ако искате повече хора да се докоснат до магията на вашата книга, не покривайте книгата, а я дарете на библиотеката. Така не само ще и дадете нов живот, но и ще накарате десетки други хора да се влюбят в нея.

Интеракт организира благотворителен концерт

“Сляпа среща с книга”
е проект на “Интеракт клуб” Русе, който се осъществява със съдействието на Регионална библиотека “Любен Каравелов”-Русе. Интеракт е младежката програма на Ротари - най-голямата в света хуманитарна организация, която с действията си подкрепя мира, международното разбирателство и приятелството по света, по-доброто образование и здравеопазване, спазването на високи етични норми в бизнеса и професията, признаване значимостта на всяко полезно занятие.

В Интеркат членуват младежи на възраст от 12 до 18 години, изявени в различни области на науката, изкуството, културата, притежаващи лидерски потенциал и желаещи да отдадат времето, усилията и уменията си на другите, за да направят обществото, в което живеят едно по-добро и прекрасно място.

„Сляпа среща с книга“ е един от начините, чрез по-добро ниво на образование, младите хора да направят Русе по-добро място.