Прокуратурата поиска постоянното му задържане
Отново тежък инцидент на пътя. Шофьорът, причинил катастрофата, е с положителен тест за наркотици. Той изобщо не спира при произшествието.

В понеделник водач на камион е блъснал с ремаркето си лек автомобил на пътя между Русе и Цар Калоян. Избягал е от местопроизшествието. Шофьорът на колата е починал по път за болницата от кръвозагуба. Спътникът му е невредим, предаде NOVA. Леката кола е изхвърчала от пътя. 

Водачът, причинил тежкият инцидент, е издирен. „Той е установен в Търговище. Колегите са го тествали и в кръвта му е открито наличието на метамфетамин”. Това заяви окръжният прокурор на Разград Тихомир Тодоров.  

По думите му водачът, който е на 42 години, има 30 нарушения по Закона за движение по пътищата, от които 13 тежки. Осъждан е четири пъти, включително за кражба. Залавян е няколко пъти за шофиране в нетрезво състояние.

Два пъти е осъждан ефективно за по 10 месеца лишаване от свобода. Декември месец миналата година е излязъл от затвора след изтърпяно наказание”, подчерта прокурор Тодоров.

Прокуратурата поиска постоянното му задържане. Присъдата за деянието му е между 5 и 12 година.
nova.bg