С 10 дена в МВР наказаха хулиганите от Ветово
С 10 дена в МВР наказаха хулиганите от Ветово / netinfo
Наказание „10 денонощия задържане в поделение на МВР” са получили четиримата ветовчани, заради хулиганските си прояви в нощта срещу петък във Ветово. На 1 декември СОУ „Васил Левски” в гр. Ветово осъмна с три дървени кръста пред него. След бързите действия на ветовските полицаи хулиганската проява бе изяснена, а заподозрени в извършване на деянието бяха четирима младежи от града, на възраст от 16 до 22 години.

Установено бе, че след употреба на алкохол са осквернили гробове в гробищния парк, като са извадили дървени кръстове и са ги поставили пред сградата на училището, а след това са изпочупили и три железобетонни стълба от ограда на частен имот. След докладване на събраните материали по случая на прокуратурата, на четиримата са били съставени актове по Указа за борба с дребнато хулиганство. Те са били изправени пред съда и са им определени наказания – по 10 денонощия задържане в поделение на ОДП – Русе.

Междувременно в хода на полицейските действия е било установено, че 22-годишният Г.Д същата нощ е извършил и кражба на авторадиокасетофон от лек автомобил „Рено”, паркиран на ул. „В Левски” във Ветово. В колата той проникнал през незаключена врата. По случая е образувана преписка.