Родиха се първите бебета на силистренското „Училище за родители”
Родиха се първите бебета на силистренското „Училище за родители” / netinfo

Калина и Борис са първите бебета на „Училището за родители” в Силистра. Те са се родили само с един ден разлика – на 31 януари и на 1 февруари. За щастливото събитие почерпиха и се похвалиха техните майки Весела и Соня по време на втория урок на 22 февруари.

Темата за кърменето на бебето събра отново над 10 бъдещи и настоящи родители, които получиха напътствия от лекторката Дида Върбанова и обмениха практични съвети с най-младите майки в групата. В препоръките помага и единствената засега баба, която също посещава курса.

След Троян, Силистра е втората българска община, подкрепила изцяло проекта „Училище за родители”, благодарение на експертите от общинската дирекция по здравеопазване и социална политика и със съдействието на заместник-кмета Светлана Боева. През месец януари тази година стартира първият курс за бъдещи майки и бащи по инициатива на едноименната неправителствена организация от Русе.

С цел разширяване на инициативите в подкрепа на бъдещите родители и за насърчаване на раждаемостта вече се водят разговори и с ръководството на силистренската болница.