Престъпна група за имотни измами действала в Русе
Престъпна група за имотни измами действала в Русе / netinfo

Група за имотни измами действа в Русе. За това алармираха група граждани, собственици на апетитни имоти, които са станали жертва на групата. Сигнал е подаден и до ръководителя на сектор „Противодействие на корупцията и престъпления извършени от длъжностни лица” във Върховната касационна прокуратура прокурор Павлина Николова.

Пострадалите молят да се образува проверка по сигнала, като настояват тя да се извърши от разследващи органи от столицата, защото според тях магистратите в Русе образуват прокурорски и съдебен чадър над групата.

Според подписалите сигнала 8 граждани, в групата влизат също служители на общинската и областната администрации, както и един от най-големите строителни предприемачи в града и сина на известна адвокатка и бивш член на ВСС. Те обясняват, че след като вземат имота с измама, той се събаря, след което се застроява с нова кооперация.

Собственици на „нацелените апетитни имоти” били предимно възрастни хора, самотни жени и наследници, пребиваващи в чужбина.

Главният архитект Симеон Рангелов не пожела да коментира жалбата. 

Върховната касационна прокуратура е препратила сигнала за разглеждане от Икономическа полиция-Русе.

 

Вижте пълния текст на жалбата

ДО ПРОКУРОР ПАВЛИНА НИКОЛОВА,
Ръководител сектор в отдел „Противо-
действие на корупцията и престъпленията
извършени от длъжностни лица”
при Върховна касационна прокуратура

С   И   Г  Н   А   Л

Уважаема Госпожо Прокурор,
Сигнализираме Ви за съществуването на ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА за имотни измами, действаща на територията на гр. Русе. Дейността на  групата  е свързана с придобиване на апетитни имоти/ паметници на културата, ново строителство, магазини/ в централна градска част чрез фабрикуване на документи с невярно съдържание , чрез длъжностни престъпления и явна измама. Някои от участниците в групата споделят открито ,че „центърът на града е вече  тяхна собственост”.

В групата участват служители на държавна и общинска администрация, архитекти, юристи, нотариуси . Магистрати образуват прокурорски и съдебен чадър над престъпленията на „групата”. На върха на престъпната пирамида стоят известни строителни предприемачи. Схемите за недобросъвестно придобиване на имотите са различни: често при съпротива от страна на собствениците набелязаните имоти горят в доказани умишлени палежи, а върху петната се строят кооперации,в други случаи общината извива ръцете на собствениците чрез администрацията си, действаща чрез  документи с невярно съдържание или бездействаща с цел уличаване на собственика в престъпление или нарушение.

В голяма част от случаите собствениците са жертва на подправена реституция , неистински пълномощни, в други случаи – на строителни предприемачи, нахлули в имотите им и завзели част от територията им в условия на  симулация на законовите текстове от ЗУТ и ЗС…..В голяма част от случаите фигурират НА на лица с неизвестнен произход и несвързани със собствениците и съсобствениците.Основни автори на казусите в полза на „групата за имотни измами” са  юристи , архитекти. Основни помагачи- магистрати. По време на старателно подготвяните измами , осъществявани със съдействието на съдии и прокурори ,част  от собствениците губят съдебните дела или се отказват от тях поради финансова нестабилност или поради предателството на адвокати. На това разчита „групата”. Собственици на „нацелените „ апетитни имоти и жертви на престъпната група са предимно  възрастни хора, самотни жени , наследници,пребиваващи в чужбина

Тези , които дръзват да отстояват правото си на собственост са подложени освен на отказ от правосъдие в съдебните зали/отказ от експертизи или фиктивни експертизи без оглед на имота, гледане на едно дело на две инстанции от един и същ съдия , отказ да се образува производство при явни факти за неистински пълномощни ,манипулация на съдопроизводството с цел да се върне делото за доразглеждане и др. подобни безобразия/ , но и на „наказателни акции”- многобройни съдебни дела срещу собствениците от „групата”, телефонни заплахи, административен властови натиск.Факт са и  съдебни актове, равносилни на документи с невярно съдържание, основаващи се на правни абсурди.

Съдебните саги траят 5-8-10 г.Толкова време са на ключови позиции в държавната и общинска власт лицата, чиито имена се повтарят във всеки регистриран случай на спекулации с имоти в града.Повтарят се и имената на свързаните с тях адвокати, архитекти, магистрати.Именно повтарящите се имена на държавни и общински служители, юристи, архитекти, магистрати са повод да се обърнем към Вас:
Уважаема Госпожо Прокурор,

Поради дългогодишното действие на групата за имотни измами и вкореняването й в структурите на местната власт , Ви молим да образувате проверка по подадения сигнал, като настояваме проверката да се извърши под наблюдението на командировани  разследващи органи от  София.Молим Ви да съдействате за призоваването ни на разпити и след като се убедите в истината, да подирите наказателна отговорност на лицата, чиито имена се повтарят във всеки един от идентифицираните  случаи на имотни измами в гр.Русе .
02.11.2012
Русе                                                              С Уважение:  Граждани обединени срещу имотните
измами