Мини-роботчета на Електрофакултета станаха атракция в Деня на Отворените врати на Русенския университет
Мини-роботчета на Електрофакултета станаха атракция в Деня на Отворените врати на Русенския университет / Русенски университет

Демонстрация на управляеми мини-роботчета се превърна в атракция в Деня на отворените врати на Русенския университет днес. Десетки младежи се включиха в играта и снимаха гонките. Не по-малък беше интересът на младите хора и към изложените два електромобила и новия четириколесен ATV за пресечени местности на Транспортния факултет, на които момичета и момчета масово се снимаха. По-късно те имаха възможност да ги „изпробват“ в двора пред Учебен корпус 2.

Тази година информационните щандове на факултетите и филиалите освен богата информация предлагаха и мултимедийни презентации, което мотивира посетителите да видят на живо специализираните учебни зали и лаборатории, в част от които освен учебен процес се провеждат и научни изследвания.

За първи път със свои щандове се представиха „Центърът за кариерно развитие“ и Дирекция „Международно сътрудничество“ на висшето училище. На специално внимание се радваха програмите за международен обмен на студенти, чиито информационни материали търсеха както кандидат-студенти, така и техните родители.

Гост на официалното откриване на събитието беше директорът на Регионалния инспекторат по образование г-н Димитър Райнов. Директори на средни общообразователни училища и професионални гимназии от Русе и региона получиха дипломите си за повишаване на квалификацията по „Управление на маркетинга и медийни стратегии в областта на средното образование“ от зам.-ректора по учебната работа на Русенския университет проф. Михаил Илиев. В курса са се дипломирали 19 ръководители средни училища.

На разиграната след официалната част томбола десетки момчета и момичета се сдобиха с чанти, тениски, шапки, флаш-памети, сувенирни чаши. Най-големите късметлии спечелиха дарените от Вива Ком и М Тел 6 мобилни телефона. За тяхното настроение се погрижиха изпълнители от танцовия състав „Хармония“, студентския клуб по спортни танци и Брейк-формацията.