/ Дарик Русе, архив
На 19 април от 10:00 часа в зала „Св. Георги“ на Община Русе ще се проведе за трети път кръгла маса на тема „Област Русе - модел на етническата толерантност“.

Изграждат анаеробна инсталация за разделно събрани биоразградими отпадъци

Събитието е част от дейностите, които се реализират в изпълнение на проект „Интегриран подход на Община Русе за интеграция на роми и други уязвими групи на територията на общини в Област Русе“.

Община Русе е една от 6-те одобрени общини, в които той се реализира в партньорство с общините Иваново, Борово и Ветово, на чиято територия се реализираха част от дейностите, и другите й партньори - Русенски университет „Ангел Кънчев“, медицински център „Медика Експерт“, Сдружение на общопрактикуващите лекари, Сдружение „Център Динамика“, Сдружение „Еквилибриум“ и Сдружение „Българо-Румънски трансграничен институт по медиация“.

Русе е най-добрият град за живеене за 2018 г.

Техните представители ще споделят добри практики и ще представят направеното по проекта, който се реализира от Програма ЗОВ с финансовата подкрепа на Швейцария в рамките на швейцарския принос за разширения Европейски съюз.