Изписаха бебето на починалата родилка в русенската болница "Канев". Момченцето е здраво. Детето се роди на 24 май. Ден по-късно неговата майка- 29-годишната Ивелина почина внезапно. Близките чакат проверката на здравното министерство, за да разберат какви са причините за смъртта ѝ, предаде NOVA.

"Двете ми деца - единствено те са ми силата. Бебето го кръстихме Белослав. Така поиска жена ми. Много ѝ харесваше това име", споделя бащата Мартин Симеонов.

В знак на съпричастност към семейството десетки се събраха пред залата за изписване на родилното отделение. И обещаха да бъдат опора на бащата на двете малки момчета.

Съпругът на починалата родилка в Русе: От болницата казаха, че сме изтеглили късата клечка

"Имаме възможност да носим всичко на детето. Съставът на млякото е малко по-различен в Англия, по-изчистен. И поне това да може да приема детето - чиста храна, тъй като то беше лишено от кърма", твърди Елица. 

"Първо съм тук като родител на три деца. И второ - заради това, че трябва да има някаква промяна най-после в системата", посочва Рени. 

В ръцете на баща си Белослав потегли от болницата към дома си с камион.

"Такова беше желанието на майката. Ако беше жива - пак с камиона щяха да го вземат и изпълняваме желанието на майката", заяви Георги.