Иво Андонов отличен от Международен център
Иво Андонов отличен от Международен център / netinfo
Кметът на Силистра Иво Андонов получи званието „Почетен член-кореспондент” на Международния център по европейско образование във френския град Ница и на Института по европейско право. Това стана късно снощи по време на закриването на Петия Европейски летен университет в дунавския град. Званието, което се дава за първи път в България, бе обявено от директора на проявата и ръководител на Института по европейско право Атанас Семов.

Кметът Андонов получи и почетна грамота за принос към развитието на младите хора у нас. За най-добро представяне по време на дебатите на тема „Лисабонският договор – една (не)довършена работа” с наградата на силистренския кмет бе отличена френската студентка Лорен Солар.

За първи път награда за успешно представяне връчи и областната управителка Светлана Великова. Традиционните призове на името на акад. Илчо Димитров тази година отиват при Дениз Озбек от Турция и българската студентка по право в Сорбоната Александра Сиракова. Отличията ще бъдат връчени тази вечер в столицата от ректора на СУ проф. Иван Илчев.