/ DarikNews.bg - архив
Фестивал Алегра в Русе
102006
Фестивал Алегра в Русе
  • Фестивал Алегра в Русе
Шестото издание на международния летен фестивал и академия „Алегра“ се провеждат в Русе. Концертите са в Доходното здание при свободен вход.

Младият пианист Николай Димитров дебютира на фестивала „Варненско лято“

Музиканти от 19 държави са в Русе за поредното издание на фестивала „Алегра“. Десетдневната програма включва - рецитали, камерни концерти и един симфоничен концерт, разказа Петър Найденов - организатор на форума в родния му град Русе.

Програмата стартира с премиерен камерен концерт на Румен Цветков (виола) и Людмил Ангелов (пиано). Акцент бе музиката на Брамс и на две изключителни жени, свързани с живота и творчеството му.

Големият спектакъл "Фалшив герой" в Русе на 27 май

На 21 юли музиканти от Швейцария и млади изпълнители от Лятната академия ще излязат заедно на сцената, разкрива Петър Найденов, който от години свири в Швейцария и е преподавател в университета по изкуства в Цюрих.

В Лятната академия се провеждат и майсторски класове по цигулка, класическа китара, виола, виолончело и камерна музика. Участие ще вземат близо 100 музиканти от цял свят. Международният фестивал и академия „Алегра“ продължават до 25 юли.

Чуйте повече в звуковия файл: