Две възрастни жени измамени за ден по телефона
Две възрастни жени измамени за ден по телефона / dariknews.bg

82-годишна жена е измамена по телефона вчера. Около обяд на домашния й телефон позвънил неизвестен мъж, представяйки се за служител от трето РУ «Полиция». Мнимият полицай обяснил, че внучката й е извършила ПТП, при което е пострадало дете, и за да не я задържат в полицията е поискал възрастната жена да му предаде наличните си парични средства и златни накити.

По време на продължителния разговор жената е разговаряла и с лице от женски пол, представило се за внучката. След разговора жената предава сумата от 540 лева, около 10 грама златни накити - две златни венчални халки, две златни обеци и един златен дамски пръстен, на млад мъж на видима възраст около 25-26 години. Общата стойност на нанесената щета възлиза на около 1000 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

По същата схема, около 20:00 ч. на същия ден, неизвестен мъж се обадил на домашния телефон на 76-годишна жена, живуща в жк «Локомотив», като й съобщил, че внучката й е претърпяла катастрофа и е блъснала 12-годишно дете. За да не бъде задържана в полицията, е необходимо да се заплати сумата от 1000 лв.

Около 20,30ч., пред входа на блока в който живее, възрастната жена предава сумата от 850 лв. на непознат млад мъж на видима възраст около 20 години, представил се за служител на МВР. По случая е образувано досъдебно производство.