Дунавският фотоконкурс привлича участници и от Австрия
Дунавският фотоконкурс привлича участници и от Австрия / Дарик Русе

Фотоконкурсът, който Областна администрация – Русе организира на тема „Дунав – реката, която ни сближава” вече набира популярност и сред българите в Австрия. Благодарение на „А4 - списанието на българите в Австрия” и неговият заместник главен редактор Елица Ценова се очаква в конкурса да се включат и наши сънародници зад граница.

Интерес към инициативата проявява и ДП „Пристанищна инфраструктура”, които осигуряват предметните награди за победителите. След края на конкурса, в сграда на държавното предприятие ще бъде оформена постоянна експозиция с фотографиите, участващи в конкурса. Изложбата ще популяризира р. Дунав и русенска област.
Оценката на снимките ще бъде в ръцете на жури с председател Иво Хаджимишев. Като член на журито се присъединява и популярния русенски актьор и фотограф Симеон Лютаков.

В комисията са още Огнян Жеков от „Военен клуб” – Русе, генералният директор на държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура” Мирослав Петров, както и патрона на фотоконкурса областният управител на област Русе Стефко Бурджиев.
Всички фотографии ще бъдат публикувани в специална секция на страницата на Областна администрация.

Снимките за конкурса все още могат да се изпращат на e-mail: governor.pr@gmail.com до 12.00 ч. на 27.06.2012г.