Доброволческа туристическа акция „Да помогнем на хижа Тъжа!”
Доброволческа туристическа акция „Да помогнем на хижа Тъжа!” / Dariknews.bg

 

Туристическо Дружество „Приста” организира доброволческа туристическа акция „Да помогнем на хижа Тъжа!”

През зимата всеки турист е усещал уюта и топлината от запалената печка в хижата. Освен топлина, горящите цепеници дават спокойствие, сигурност, а понякога спасяват и човешки живот. За да се случва това през студените зимни вечери в „Тъжа” е нужна малко помощ сега в събирането на дърва за огрев. Всяка есен приятелите на хижата се изкачват в планината да приберат и превозят осигурените от „Централен Балкан” и ТД „Приста” дърва. Тази година отново са поканени туристите-доброволци да осигурят топлина за хижата и гостите й. Акцията ще се осъществи на 12, 13 и 14 октомври. ТД „Приста” ще осигури безплатен транспорт Русе – Острец, нощувки и частично храна за участващите в събирането на дървата.

За по-добрата организация на подготовката е необходимо желаещите да се обадят (регистрират) предварително до 9 октомври, вторник, включително, на посочените по-долу адреси.

За въпроси и заявки: ТД «Приста» - Русе, ул. «Княжеска» №1, тел: 082/82-02-72, GSM: 0878/472-421, 0888/22-1234 - Сашо Попов, Е-mail: prista_td@abv.bg, speleo.prista@gmail.com и Facebook: SpeleoClub Prista-Ruse .

Тръгване от Русе за Острец:

I-ва група – на 12.Х.(петък), рано сутринта от ТД „Приста”

II-ра група – на 12.Х.(петък), след работа от ТД „Приста”