Детски рисунки в Русенския университет показват равенство в различието
Детски рисунки в Русенския университет показват равенство в различието / netinfo
Повече от 40 детски рисунки подредиха членовете на общоуниверситетския студентски клуб „Различни и равни“ във фоайето на Русенския университет. Изложбата „Различни и равни“ беше открита в навечерието на 3 декември – Международен ден на хората с увреждания.

Целта на конкурса е да се покаже, че въпреки различията (културни, физически, възрастови, социални, етнически, религиозни, полови, психически и т.н.) всички сме равни и можем да живеем в хармония. В конкурса участваха ученици от първи до четвърти клас от 9 училища от Русенска и Силистренска област и от Центъра за обществена подкрепа към Каритас в Русе.

По регламент всяка организация може да представи не повече от 5 картини. Тази година възрастта за участие в конкурса се «качи», а границите му се разшириха.

Румънски фирми предлагат работа на българи на кариерен форум

Миналата година свои творби представиха деца от предучилищна възраст от детските градини на Русе. В настоящото издание участваха ученици от началния курс, а в следващото ще рисуват ученици от V до VIII клас.

Първи донесоха рисунките на своите ученици преподаватели от ОУ „Н.Й.Вапцаров“ и НУ „П.Р.Славейков“ от град Бяла. Картини са създали ученици от СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“, гр. Русе, ОУ „Хр. Смирненски“, кв. Долапите, ОУ „Братя Миладинови“ и ОУ „Иван Вазов“ в Русе. Ресурсният учител Радосвета Колчева представи рисунки на деца от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Ряхово, общ. Сливо поле и от ОУ „Отец Паисий “, Мартен.

Деца от Центъра за обществена подкрепа „Том Сойер“ към Каритас в Русе и от Обединено училище „Иван Вазов“, с. Зафирово, обл. Силистра също показват своите произведения. Най-малкият участник тази година е 4-годишната Дея Петрова. Конкурсът няма състезателен характер и всички участници получиха грамоти за своето участие.