Математическа гимназия
Математическа гимназия
С богата програма чества патронния си празник Русенската математическа гимназия. Още в началото на годината беше обявен конкурс за литературно творчество на тема „Преображение”. В него се включиха 50 възпитаници на училището. На 18 март, съвместно с Училищното настоятелство, ще бъде издаден традиционният литературен сборник с ученически творби. В него ще бъдат включени 35 литературни произведения и 13 илюстрации.

ОУ "Иван Вазов" отбеляза патронния си празник

Два дни по-късно ще излезе от печат и училищният вестник “Свободен час”, посветен на патронния празник. Часът на класния на 20-и март ще бъде посветен на живота и делото на Тонка Обретенова. Най 21 март, от 14.30 часа  ще бъде поднесен венец на паметната плоча на Баба Тонка пред гимназията.

На 22 март ще бъде кулминацията на честванията. От 9.30 часа, в Пантеона на възрожденците, ще бъде отслужена заупокойна молитва за патрона на училището. В същия час, ученици ще поднесат венец пред паметника на Баба Тонка. Тържественото събрание ще започне в 11:00 часа, в Канев център.

По повод патронния празник на училището, в Художествената галерия на ул. „Борисова” 39, от 18 до 22 март ще бъде подредена изложба с ученически творби. Честванията ще завършат през април с три благотворителни представления на ТТ „МАГИМ“ – „Сънища в лятната нощ“ по Шекспир. Те ще се играят на 8, 9 и 10 април в зала „Русе”.