Петя Ангелова, д-р К.Кожухаров, Нина Йорданова
Петя Ангелова, д-р К.Кожухаров, Нина Йорданова / Дарик Русе
Благотворителна инициатива стартира за онкоболни пациенти в града. Собственичката на фризьорски салон в града подарява безплатни услуги на лекуващи се жени в продължение на една година.

Разтърсена от болката и проблемите на жени, преминаващи през битката с рака, Нина Йорданова решава да помогне, прилагайки професията си. В продължение на година тя ще подстригва и боядисва и ще оформя перуки на жени, които са на лечение. Това ще се случва в салона й в бл. „Вида“.

"Около 800 жени годишно минават курсове по химиотерапия в комплексния онкологичен център ", съобщи управителят му д-р Камен Кожухаров. При всяка от тях неизменно пада косата, която после отново пораства.

Дамите, които решат да се възползват, ще имат право на три посещения в салона с една карта. Два пъти ще могат да се подстрижат и боядисат, един път ще може да оформят перуката си. Освен това 30 пациентки ще получат пакети със специална козметика, подхранваща косата.

В благотворителната инициатива се включва и университета. От там ще предоставят покани за спектакли в Канев център на всяка жена, преминала през салона на Нина Йорданова.