Баскетболното семейство на Дунав става все по-голямо и отправя нови предизвикателства
Баскетболното семейство на Дунав става все по-голямо и отправя нови предизвикателства / netinfo

Нови предизвикателства към своите приятели, които превърнаха в семейство цялата баскетболна общност в Русе, отправя БК "Дунав Русе".

Всеки от членовете на "ВИП Клуб"-а към него кани по двама свои приятели да се включат в това семейство, което от години събира все повече хора, доказали се в редица сфери на обществения живот и бизнеса, с най-успешния отбор на Русе за този момент.

Те си дават нова среща на традиционната за началото на сезона ВИП Гала вечер, която събира за пореден път елита на Русе на 12 октомври, понеделник, в Канев център Русенски университет. Тя отново няма да мине и без блясъка на момичетата  от "Дунав 8806".

Именно това уникално партньорство между спорта, бизнеса, добрия мениджмънт и местната администрация, е част от здравите основи на клуба, водещи до резултатите постигани от треньора Георги Божков и неговите момичета. Това води и все повече хора в залата на мачовете на "сините феи", постигнали 5 шампионски титли, 4 от които поредни, и 4 Купи на България.

Дунавки са и единствения български представител в една от най-престижните клубни надпревари на "Стария континент" - Европкупата на ФИБА. През тазгодишната им кампания те се изправят срещу представители на едни от най-силните баскетболни първенства - в Русия, Турция и Швеция. Благодарение на зародилото се ново партньорство между емблемите на Русе "Дунав 8806" и "Булстрад Арена" баскетболистките на Георги Божков ще посрещнат отборите на "Енергия", "Истанбулски университет" и "Люлео" в новото модерно съоръжение.