8 деца бяха отличени за таланта си, Айлин получи пари за лечение
8 деца бяха отличени за таланта си, Айлин получи пари за лечение / netinfo
8 деца бяха отличени от областния управител Мария Димова за своя талант. Отличените млади дарования са постигнали успехи в национални и международни конкурси и изложби и участват активно в извън училищни дейности в сферата на изкуството. С цел насърчаване на творческите заложби на младите хора в областта Мария Димова организира коледен благотворителен търг с творби от живописния пленер „Дунав”. Част от събраните средства бяха връчени на талантите, заедно с още предметни награди.

В раздел „Изобразително изкуство” възпитаничките на Национално училище по изкуствата „Проф.В.Стоянов” Невяна Димитрова и Йоанна Христова спечелиха съответно първа и втора награда. В раздел „Музика” първа награда получиха Жулиета Иванова от Студио „Естрада” и Сирма Величкова от НУИ „Проф.В.Стоянов”. Втората награда в същия раздел бе присъдена на Мария Минчева и Деян Генчев от вокална група „Слънце” към ОДЦКИ и Доротея Димитрова от Студио „Естрада”.

Освен децата и младежите с изявени дарби, които вече са направили своите първи стъпки в изкуството, благотворителния търг подпомага и още едно дете, което обича да рисува. Предоставени бяха средства на 12 –годишната Айлин Ахмед от Тетово, която страда от Синдрома на Търнър. Скорошно оздравяване, надежда и вяра в чудесата, пожела областният управител на Айлин.