5 пожара са гасили огнеборците през последните два дни
5 пожара са гасили огнеборците през последните два дни / netinfo

През последните две денонощия 5 сигнала за пожари са вдигнали на крак огнеборците. В 4 от случаите има нанесени щети. Във вилната зона до старата телевизионна кула в Русе, екип на “Пожарна безопасност и спасяване” е гасил горяща дървена барака. Унищожени са 16 квадратни метра от постройката и шапрон около 3 квадрата. Причините за възникването на запалването не се установени.

Пожар е възникнал и в изоставена къща, намираща се на ул. “Омуртаг” в Русе, в района на кръстовището с ул. “Велбъжд”. При пристигане на място огнеборците са установили, че гори по-голямата част от покривната конструкция на двуетажната сграда, източната и северна стаи, като е имало опасност за разпространение на пожара върху покрива на съседна къща на калкан, от западната страна. Три противопожарни екипа са се борили с огнената стихия, хвърлили са 15 тона вода и са спасили съседната къща. При инцидента са нанесени щети на около 50 кв.м от покривната конструкция, опушени са стените и тавани на площ от около 15 кв.м. При извършения оглед се е установило, че къщата е с прекъснати електричество и вода. Според съседи тя е била обитавана от  бездомници. Причините за възникване на пожара се разследват.

Вчера, около 14 часа в землището на с. Смирненски е възникнал пожар в житен масив. Причината не е била установена от огнеборците, а с изясняване на случая са се заели служители от РУ на МВР – Ветово. Унищожена е около 3 декара пшеница на стойност за около 300 лв.

Тази нощ, около 02.30 часа в с. Голямо Враново е имало пожар в домашен казан за варене на ракия. В резултат на инцидента е нанесена щета на покривна конструкция – около 25 квадрата. Причината за пожара била небрежност при боравене с открит огън, казанът бил оставен без надзор.