олимпиада
олимпиада

Днес в Средно училище „Васил Левски“ се проведе Олимпиада по пътна безопасност „Стани безопасен на пътя с Aй енд Джи Брокерс“. Инициативата се организира от Института за пътна безопасност, заедно с Община Русе и РУО-Русе.

Представят свежи идеи за Русе в библиотеката

На събитието присъстваха кметът на Община Русе Пламен Стоилов, началникът на РУО-Русе Росица Георгиева, зам.-кметът по комунални дейности Наталия Кръстева, Румен Кръстев - старши инспектор в отдел „Транспорт“, директорът на училището-домакин „Васил Левски“ Галин Ганчев и много педагози и директори на русенски училища.

В началото кметът Пламен Стоилов поздрави всички деца за активността и ги насърчи да бъдат по-внимателни, когато са на улицата. Участие в Олимпиадата взеха над 300 ученици от 5, 6 и 7 клас на ОУ „Никола Обретенов“, СУ„Васил Левски“, ОУ „Иван Вазов“, ОУ „Отец Паисий“ и ОУ „Ангел Кънчев“.

Откриват изложба „Освобождението на Русе и България“

Децата бяха разделени на два отбора и в рамките на час отговаряха на въпроси, свързани с безопасността на пътя. Такива инициативи дават възможност за по-задълбочено изучаване на безопасността на движението по пътищата от децата, повишаване на знанията и уменията на отговорно поведение по пътищата, създаване на механизми за извънкласно обучение по Безопасност на движението по пътищата, заяви водещият на събитието от Института по пътна безопасност Богдан Милчев и се ангажира в Русе да има още подобни събития.