Единият от тях е бил без книжка
Униформени два пъти са спрели автомобил, шофиран в разстояние от няколко часа от пияни шофьори в Исперихско, съобщиха от полицията.

Колата е била спряна първо около 22.20 часа на 13 февруари в село Подайва. В хода на проверката е установено, че 47-годишният водач е неправоспособен и шофира след употреба на алкохол.

Хванаха пияна и дрогирана шофьорка в Ловешко

Мъжът е бил задържан, свалени били номерата на автомобила, а на пътувалия с него - 39-годишен мъж от същото село, е била предоставена грижата по прибирането на колата.

Малко по-късно, около 1:20 часа тази нощ, в полицията бил получен сигнал, че автомобил без регистрационни табели се движи в исперихското село Делчево. Местен жител на селото успял да спре автомобила и след като видял, че водачът е в явно нетрезво състояние, се обадил в полицията.

Пристигналите на място служители на реда са установили, че това е същият автомобил, спрян по-рано в Подайва, а зад волана е бил доскорошният „спътник“.

Оказало се, че той е шофирал не само без табели, но междувременно успял да се почерпи с алкохол така, че резултатът от пробата с дрегер надхвърлил над двойно нормата от 1,2 промила.

Криминално проявеният и осъждан водач е зарестуван. По случая се водят две разследвания.