Избори
Избори / Борислав Курдов, архив
Щабовете и на двамата кандидати за кмет на община Кубрат пуснаха по една жалба за изборно нарушение в Общинската избирателна комисия. Едната бе препратена към прокуратурата, а другата обявена за основателна, но недоказана. И в двете жалби се споменават поименно нарушителите.
Хронологически първата жалба е подадена от ДПС, според нея собственикът на тъмносиньо „БМВ“ с №РР4862 раздава пари на гласоподаватели от района на ромската махала в Кубрат. Според жалбата същият човек заедно с бившия кмет Бюрхан Исмаилов „за влезнали пред 10-та и 11-та секция и са създали предпоставки за нерегламентиран вот“. Жалбата е препратена към Районна прокуратура-Кубрат за предприемане на необходимите действия.
Втората жалба е от Бюрхан Исмаилов от „Време за промяна“. Той твърди, че „се извършва недопустима предизборна агитация от представители на ДПС на кръстовището на улиците „Стара планина” и „Витоша” в Кубрат. След разпознатите лица е общинския съветник от ДПС Хамза Чакър.“. ОИК е преценила, че жалбата е основателна, но недоказана.