Студенти избраха проф. Нейко Стоянов за „Будител на Русенския университет”
Студенти избраха проф. Нейко Стоянов за „Будител на Русенския университет” / Филиал-Разград на РУ"Ангел Кънчев"
Студентите от Филиал Разград на Русенски университет „Ангел Кънчев” избраха проф. Нейко Стоянов за „Будител на Русенския университет” – съобщават от Филиала.
Връчването на този приз датира от четири години в Русенския университет. Студентите от Филиала в Разград се включват за втори път. През месец ноември, в чест на Деня на будителите, всеки студент е имал възможност да гласува електронно. Над 1300 студенти от университета са се включили, гласували и определили тазгодишните призьори. На тържествена церемония в Канев център в Русе са удостоени преподаватели и личности на университета, които са вдъхновители и модел за подражание.
За Филиал  Разград студентите са избрали бившият ръководител на Филиала и проф. д-р Нейко Стоянов. Председателят на Студентския съвет във Филиал – Разград Мария Йорданова е поднесла цветя и грамота. Проф. Стоянов специално е поздравен и от колегите от Университета „Йосиф Щросмайер“ в Осиек, Хърватия проф. Марко Юкич и доц. Ясмина Чачич, които са във Филиала по програма Еразъм.