полиция кола
полиция кола / БГНЕС
Помагач в телефонна измама бил установен от полицейски служители във Велики Преслав. Работата по разплитане на случая започнала след получен сигнал от 69-годишна жена от града - съобщават от ОДМВР-Шумен.

Тя станала жертва на измамниците в началото на месец март. Непознат мъж  се представил като полицейски служител. По телефона обяснил, че разчитат на помощта й да заловят телефонни измамници. За целта трябвало да предаде всичките си спестявания, да ги остави в торба пред входната врата на жилището си, а измамниците да бъдат заловени в момента, в който ги вземат. С идеята, че помага на полицията жената оставила 6100 лева пред дома си във Велики Преслав.

Проведени са множество издирвателни действия, които дали резултат. В петък като заподозрян бил задържан 48-годишният С.С. от разградското село Острово. Мъжът признал, че е взел сумата, по поръчка на “работодател”. Дни преди това бил нает като шофьор по обява за работа. Сумата, която взел от жената оставил според инструкциите- в захвърлена автомобилна гума край русенското село Лом Черковна. С.С. възстановил част от парите на жената. Повдигнато му е обвинение . Работата по документиране на престъплението продължава.