Четирима разградски певци с награди от „Музикални бисери“
Четирима разградски певци с награди от „Музикални бисери“ / netinfo
Четирима от музикалните таланти на Разград получиха награди от Петия конкурс за млади изпълнители  на класическа и популярна музика „Музикални бисери“, който се проведе на 29 април във Варна. Музикалният празник се организира от Националната гимназия за хуманитарни науки „Константин Преславски“-Варна, част от Салона на изкуствата на гимназията.
Голямата награда от конкурса е за глас от Разград. Тя е за 17-годишната Камелия Николова. Освен грамота и плакет призът включва и запис в студио на БНР в Радио Варна. Камелия е очаровала журито с изпълнения на „Докато съмне“ на Нели Рангелова и „Je suis malade“ на Лара Фабиан.
С две награди от конкурса е 11-годишната  Алейна Кенанова – второ място във втора възрастова група и награда на Катедра „Музика“ в НГХНИ. Тя се е представила с песните „Сълза“ на Лили Иванова и „Non mi ami“ на Джорджия.
Камелия и Алейна се подготвят сами за участието си в конкурси.
На първо място във възрастовата си група – трета – е 14-годишната Пламена Петрова от Класа по поп пеене в Центъра за работа с деца. Тя е изпълнила „Не ти ли стига“ на Михаела Маринова и „I stand” на Габриела Гунчикова.
Най-малкият разградски участник в конкурса – 10-годишният Васил Петров – също е с награда от „Музикални бисери“. Той е на второ място в първа възрастова група. Пред журито е изпълнил песните „По-добре“ на „I won't tell a soul“.
В комисията, оценявала младите изпълнители, са били една от победителките в „Гласът на България“ Кристина Иванова и преподавателят в НГХНИ Иванна Дучева.