Жители на пазарджишка улица блокират пътя на  400 рейса
Жители на пазарджишка улица блокират пътя на 400 рейса / netinfo
Жители на Пазарджик започват протести заради шума и замърсяването на улицата, на която живеят. Над 100 души от “Цар Освободител” ще блокират движението по трасето, ако общината не реши проблема с натовареността на преминаващите автобуси. По улицата минават всички рейсове от и за Пазарджик, а потърпевшите са установили, че броят им е около 400 дневно в двете посоки.

50 души вече са се подписали за участие в протеста, съобщи за Дарик радио инициаторът Борис Полихронов. Той уточни, че проблемът с интензивния трафик на автобусите е от 3 години. Протестиращите ще настояват пред местната администрация за промяна в маршрута им. Полихронов заяви, че шумът и прахът многократно надвишават допустимите норми, а сградите непрекъснато вибрират от преминаващите автобуси.

Хората от „Цар Освободител” нееднократно са настоявали с официални писма до общината за промяна в организацията на движението. Те са получили уверение от КАТ, че автобусите ще бъдат пренасочени след пускането в експлоатация на новия мост “Атлантик”, но това до момента не е изпълнено.

Инициаторът на протеста Борис Полихронов заяви, че след срещата, записана при кмета Тодор Попов идния вторник, се надява проблемът да намери решение. Ако това не стане, пътят ще бъде блокиран в най-интензивните часове на трафик.