Жестоко убийство в Братаница! Пребиха с прът жена до смърт
Жестоко убийство в Братаница! Пребиха с прът жена до смърт / Дарик архив

Ново убийство разтресе пазарджишкото село Братаница. Жертвата е 38-годишната Василка Янкова - една от сестрите на убития на 6 декември миналата година Йордан Асенов-Гочето, а инцидентът е станал към 23:30ч. в съботната вечер, съобщават от полицията. Органите на реда са задържли 23-годишния Михаил Янков от същото село, който с дървен прът е нанесъл множество удари в главата на жертвата.

По първоначални данни причината за скандала и последвалия побой с трагичен завършек е няколкомесечна междусъседска вражда.

Извършителят е задържан в ареста, а прокуратурата е удължила срока му на задържане на 72 часа. Работата по случая продължава.

Роднини на жертвата разказаха, че в събота техен близък от ромската махала вдигнал веселба за новата си къща. След това Василка и неин роднина – Сергей, тръгнали за казиното в Пазарджик. По пътя иззад ъгъл на сграда ги причакали Михаил и баща му Иско. Двамата нападнали Василка. Сергей се опитал да я брани, но не успял.

Жестоко убийство в Братаница Пребиха с прът жена до смърт
netinfo
Причината за нападението е разразила се от няколко месеца вражда между фамилиите на Гочето и на извършителите, разказа братът на убитите Георги Асенов. На помена за 6 месеца от смъртта на Йордан в къщата на Михаил перяли килими, а мръсната вода се стичала при гостите на Асенови. Спречкали се, Василка се сбила с дъщерята на Иско, разкъсала дрехите ѝ. Сега той си отмъстил. По думите на Георги, гласял и следващи вендети. Асенови са подавали няколко жалби след заплахи от Иско, че ще ги пребие.