Възрастен велосепедист е с опасност за живота след катастрофа
Възрастен велосепедист е с опасност за живота след катастрофа / dariknews.bg/ архив

76-годишен пловдивчанин е с опасност за живота след пътен инцидент, съобщават от полицията. Към 16 часа вчера на пътя между Пловдив и Смолян, преди мост на р. Първенецка, мъжът е блъснат с колелото си от лека кола, която предприема неправилно изпреварване. Пострадалията е настанен в болница. 53-годишният шофьор на автомобиа е изпробван да алкохол, резултатът е отрицателен.

Неправоспособен 28-годишен шофьор от с. Войводиново е ранен при катастрофа, която сам предизвиква. Към 12,30 часа в района на 9-ти км. на пътя между Пловдив и Пазарджик, мъжът прави обратен завой, при което отнема предимството на праводвижещия се „Фолккваген” и го блъска. В резултат на удара, колата на неправоспособния шофьор излиза извън пътя и се преобръща. Шофьорът на ударената кола е тестван за алкохол, но дрегерът отчита отрицателни стойности. По случая е образувано досъдебно производство.

Малко след полунощ е получен сигнал за пострадал мъж, ударен от лека кола на пътя между Раковски и Стряма. 70-годишният пешеходец, жител на Струма е блъснат докато се придвижва по пътното платно. Пенсионерът е настанен в болница за наблюдение. Кръвна проба е назначена на 45-годишния шофьор от Раковски. Работата по случая продължава.