Вливането на Белодробна болница в бившата Втора градска отново не мина в ОбС
Вливането на Белодробна болница в бившата Втора градска отново не мина в ОбС / sxc.hu

За втори път предложението за вливане на Белодробна болница „ Кудоглу“ в МБАЛ „Свети Пантелеймон“ не успя да мине в залата на ОбС на Пловдив.  Точката не успя да събере нужните 39 гласа, за да бъде приета. С 31 „за“ гласуваха групата на ГЕРБ, а БСП и Патриотичния фронт не подкрепиха вливането на двете лебечни заведения.

„Ще проведем разговори със съветниците от другите партии, за да ги убедим на следващото заседание да продкрепят точката“, коментира след гласуването кметът Иван Тотев. По думите му, в отлагането няма никакъв смисъл и на практика така управителят на „Кудоглу“ д-р Генади Странджев ще продължи да получава заплата без болницата да осъществява никаква лечебна дейност.

Припомням, че на предишното заседание на градския парламент предложението за вливането на „ Кудоглу“ в МБАЛ „Свети Пантелймон“ беше оттеглено от вносителя зам.-кметът Розалин Петков.

„Преброих присъстващите в залата и прецених, че точката няма да събере нужните гласове“, обясни тогава той пред Дарик.

Към настоящия момент в Белодробна болница работят единствено д-р Странджев и счетоводител на граждански договор. Финансовите проблеми на лечебното заведение са добре известни. За периода 2004-2015 г. Общинският съвет на Пловдив предостави за финансовите нужди на лечебното заведение над 8 млн. лева под различни форми.