Входът в новия Акваленд – според ръста
Входът в новия Акваленд – според ръста / netinfo

Вторият по големина в страната аквапарк бе открит днес в ЖК”Тракия”. Шест басейна и дузина водни пързалки с далматински шарки, сладоледен бар, детски кът и хранителни блокове вече работят за посетители. Входната такса за възрастни, която дава достъп до всички атракциони, е 12 лева, децата с ръст до 1,20 м влизат срещу 6 лв. За чадър и шезлонг се плаща отделно.

Инвестицията в “Акваленд” е над 4 млн. лева, предстои до месец да бъде открита и покритата площ – замък в средновековен стил с хотелска част, боулинг и фитнес, каза Ангел Куков, управител на дружеството-собственик “SOS BG”. Водния атракцион, който се разпростира на 16 декара, е озеленен с 200 финикови палми, а водни пулверизатори разхлаждат въздуха в него.

Най-стръмната пързалка е с височина 15 метра и е наречена “Камикадзе”. “Центрофугата” изхвърля с въртеливи движения телата в дълбока “чаша”, комплексът за екстремни спускания включва още 12-метрова “Цунами” и “Космическа дупка”. Единият от басейните е с изкуствени вълни, които могат да стигат височина до метър и половина. Големият басейн в комплекса ще бъде оборудван с подвижно покритие за зимата и ще се използва целогодишно.