/ iStock/Getty Images
Щетите са материални, няма пострадали
Няма пострадали при верижната катастрофа на Околовръстното шосе в Пловдив.

Щетите са само материални, съобщават от ОД МВР.

Верижната катастрофа с участието на четири автомобила е станала причина за сериозно задръстване в района на бензиностанция ОМВ.

Екипи на полицията регулират движението, а потокът от автомобили вече започва нормално да се придвижва.

Сигналът за инцидента е подаден около 8.30 часа тази сутрин.

Това е поредният пътен инцидент в района, като най-тежкият стана на Великден, когато загинаха трима мъже. Преди седмица жители на няколко пловдивски села събраха подписка срещу поставените мантинели. Хората смятат, че с тях пътят се стеснява и има реална опасност от още сериозни катастрофи.

"Съюзът на международните превозвачи" и "Бизнесът за Пловдив" заплашват с протестни действия, ако няма диалог и позитивни действия по отношение на мантинелите на Околовръстния път на Пловдив, собщи Йордан Арабаджиев, изпълнителен директор на "Съюза на международните превозвачи". 

Двете организация заявиха своята позиция, очаква се блокиране на движението по цялото протежение на Околовръстния път, докато не бъдат предприети действия за премахване на мантинелите, разширяване на пътните габарити и създаване на условия за безопасност.

Според Арабаджиев, заради неразумно поставените мантинели катастрофите, които станаха досега там няма да бъдат последните. 

Той припомни, че са проведени срещи с АПИ, на които те са заявили своето становище и сега се очакват действия.

 
Информационна агенция Фокус