Таксиджии: Замазаха ни очите за стоянките. Направихме достатъчно, репликират от общината
Таксиджии: Замазаха ни очите за стоянките. Направихме достатъчно, репликират от общината / sxc.hu
Таксиджии: Замазаха ни очите за стоянките. Направихме много за тях, коментират от общината
34585
Таксиджии: Замазаха ни очите за стоянките. Направихме много за тях, коментират от общината
  • Таксиджии: Замазаха ни очите за стоянките. Направихме много за тях, коментират от общината

Страхотен песимист съм по отношение на стоянките. Замазаха ни очите, за да няма протест. Това заяви за Дарик радио пловдивският таксиметров превозвач Веселин Стойков. По думите му твърденията на Община Пловдив миналия месец, че ще изгради 32 стоянки за таксита в Пловдив тази зима, са несериозни. Положението не се е променило от години, коментира Стойков.

Предложих на зам.-кмета Георги Титюков вместо да се занимава с изграждане на джобове, да постави знаци, каза още таксиметровият превозвач. От общината разчитат на мека зима, за да си свършат работата, което ми се вижда много странно, добави той.

Титюков поясни, че към момента Община Пловдив разполага само с 18 000 лева за вертикална сигнализация и средствата ще се използват за крайни цели. Той допълни, че за кратък период от време е започнало разрешаването на два важни проблема за таксиметровите превози - намаляване на цените за разрешителни, в което отношение Пловдив е бил рекордьор след последното поскъпване, и е стартирала процедурата за избор на изпълнител за джобовете. Зам.-кметът прогнозира, че при люта зима и обжалване от страна на някой кандидат, реалистичният срок за стартиране на изграждането на стоянките е напролет.

Обществената поръчка предвижда изграждане на 32 стоянки за таксита. Общата стойност е 150 000 лева без ДДС. Срокът за изпълнение на работата е 90 дни, а документи за кандидатстване се приемат до 13-ти декември.

/Целият репортаж, в който е засегната и темата за минимална цена и цена "таван", чуйте от прикачения звуков файл/