Сутрешна гимнастика в училищата в Тракия от другата седмица
Сутрешна гимнастика в училищата в Тракия от другата седмица / dariknews.bg

Учениците от училищата в „Тракия" ще могат да спортуват всяка сутрин преди часовете от другата седмица. Идеята е на кмета на района Костадин Димитров, който вече е постигнал договорка с директорите на четирите училища в квартала. Сутрешната загрявка ще се провежда 15 минути преди началото на часовете и за момента ще бъде доброволна, обясни Димитров.

Спортни клубове, сред които такива по аеробика, футбол, гимнастика, таекуондо и плуване, ще могат да организират безплатно сутрешната ведрина, като си правят и реклама пред малчуганите. Различните спортове загряват по различен начин и това ще е много интересно на децата, смята Димитров. Най-малките сигурно ще се радват, но от тийнейджърите е възможно да се погледне с насмешка, каза още кмета на „Тракия".

Около училищата ще се поставят и нови фотоволтаични пътни знаци. Те са 14 на брой и мигат през нощта. По този начин ще привличат вниманието на шофьорите и ще повишим безопасността, категоричен бе Костадин Димитров. Знаците струват по 400 лева, но няма да харчат електроенергия.