Стрелят се с газов пистолет пред заведение в Тракия
Стрелят се с газов пистолет пред заведение в Тракия / netinfo
22-годишен мъж е ранен при стрелба с газов пистолет до блок 100 в Тракия. Пред заведението за дюнери той се скарал с 20-годишен младеж от село Куклен, който извадил газов пистолет и стрелял срещу него. Пострадалият е с рани по лицето и гърба. Стрелецът е задържан за 24 часа в ареста на Пето РПУ, съобщават от полицията.

23-годишният Васил Камбуров, който в понеделник стреля с газов пистолет срещу собственик на хранителен магазин в Пловдив, задето не го обслужил веднага, остава в ареста. Срещу него е повдигнато обвинение за хулиганство, за което се предвижда лишаване от свобода до 5 години.

Достъпът на лица с газови пистолети в заведения, дискотеки, училища и обществени сгради в Пловдив ще бъде забранен с промени в общинската наредба за обществения ред. Такова предложение изпрати до кмета на Пловдив Славчо Атанасов районният прокурор Димитър Ангелов. Очаква се поправката да бъде внесена за обсъждане на една от следващите сесии на Общинския съвет.

Във връзка със зачестилите инциденти с газов пистолет апелативният прокурор на Пловдив Росен Димов настоя за нормативни промени, които цялостно да ограничат възможностите за носенето на газово оръжие. Той изпрати предложение до Главния прокурор и министъра на вътрешните работи с искане да бъде променен сегашният разрешителен режим за придобиване, носене и ползване на този тип оръжие, което лесно може да се преработи в бойно.