/ netinfo
Движението по пътя Кричим-Девин се спира, поради преляла вода от дере в района на смолянското село Осиково, съобщиха от полицията.

Заради поройни дъждове и прелели дерета са затворени два републикански пътя на територията на община Девин- главната артерия Девин – Кричим и пътя за с. Чуреко Обходен маршрут за Чуреково няма, като такъв за Девин е посочен пътя през Асеновград-Пампорово и Широка лъка.
 
Пътят Девин – Кричим е прекъснат на разклона за с. Осиково, където дерето е преляло и е откъснало едно от платната, съобщи кметът на община Девин Красимир Даскалов. Според него, на няколко участъка по пътя за Чуреково е имало единични проблеми.

Реката и в с. Михалково е излязла на пътното платно преди обяд днес, но вече водата се е отекла. Проблемите са заради проливните дъждове в района, които са валяли цяла нощ и на места продължават.

„В момента на критичните места има съвместни екипи на общината и пътните служби. Подготвяме и чували с пясък, за евентуалното изграждане на диги в Михалково, ако се наложи“, коментира Даскалов.

Няма бедстващи или пострадали хора.

По пътищата в цялата област има проблеми с паднали камъни. 

От Областно пътно управление в Смолян се надяват, че до часове проблемните пътни артерии в региона ще бъдат отворени.