Снегът помогна за пълното ликвидиране на пожарът в Златоградско
Снегът помогна за пълното ликвидиране на пожарът в Златоградско / dariknews.bg/архив

Навалялият сняг и понижаването на температурите помогнаха значително за пълното ликвидиране на пожарът край Златоград. „Пожарът е на пълно потушен, в момента прибираме наличната техника от района“, коментира комисар Симеон Цървуланов - директор на ОД „Пожарна безопасност и защита на населението"-Смолян.Според него, падналият сняг и ниските температури, определено за допринесли до голяма степен за пълното ликвидиране на огнената стихия. „Снежната покривка не е голяма, но въпреки това ни беше в помощ, като и отрицателните температури“, добави още комисар Църволанов.

Големият горски пожар, който обхвана около 150 декара лумнал в неделя, около 19 часа, в горски масив, между землище на с. Ерма река и с. Аламовци.

Районна прокуратура-Златоград е започнала разследване по случая. Предстои да се разпитат свидетели, възприели факти и обстоятелства от значение за случая, както и да се извърши оглед на местопроизшествието. Работи се по различни версии, като две от тях са за евентуално запалени летящи фенери и за хвърлен фас от цигара.