Синята коалиция: ГЕРБ и ВМРО-НИЕ доведоха БСП на власт в Пловдив
Синята коалиция: ГЕРБ и ВМРО-НИЕ доведоха БСП на власт в Пловдив / снимка : Дарик Пловдив/ архив
Синята коалиция: ГЕРБ и ВМРО-НИЕ доведоха БСП на власт в Пловдив
38489
Синята коалиция: ГЕРБ и ВМРО-НИЕ доведоха БСП на власт в Пловдив
  • Синята коалиция: ГЕРБ и ВМРО-НИЕ доведоха БСП на власт в Пловдив

Синята коалиция категорично ще подкрепи подписката на ГЕРБ с искането за освобождаване на председателя на общинския съвет Илко Илиев. Това заявиха днес съпредседателите на Синята коалиция в Пловдив Спас Гърневски и Петър Попов. До момента от ГЕРБ са събрали 15 подписа, а с нашите три подписа ще бъдат събрани 18, които са достатъчни, за да бъде внесено предложението за гласуване, каза Попов.

С този акт ние целим да предизвикаме цялостен дебат за управлението на града, от което сме изключително недоволни, обясни Гърневски. Надяваме се да се стигне до предсрочни местни избори, защото ни омръзна градът да се управлява на парче, без грам идея и стратегия за бъдещето, добави той. Ставаме свидетели на комунистечска рестврация на общинските заведения, където се назначават „червени" кадри, независимо от тяхната компетентност, каза още бившият пловдивски кмет.

Според него и ГЕРБ и ВМРО-НИЕ носят вина за подмяната на вота на пловдивчани и вкарването във властта на БСП. Гърневски бе категоричен, че ако се стигне до предсрочни избори, Синята коалиция има реални шансове да стигне до балотаж.