СДС: Оставка на Славчо, ако се докаже вината на арестуваните общинари
СДС: Оставка на Славчо, ако се докаже вината на арестуваните общинари / netinfo

СДС – Пловдив ще поиска оставката на кмета Славчо Атанасов, ако се докаже вината на арестуваните за измама общинските служители Саркис Москофян и  Василка Костова. Това  обяви днес градският лидер на сините  Николай Караиванов.

 

Те са притеснени, че скандалът за рекета в общината е хвърлил петно върху целия  град  и се съмняват, че разследването може да се протака под политическа закрила. Според Караиванов, дори да не бъде доказана вината на двамата служители, те вече нямат място в кметството. Лидерът на СДС призова Славчо Атанасов да не намеква, че приближените му общинари могат да бъдат върнати обратно на заеманите длъжности, ако разследването не приключи с присъди.

 

Според Караиванов,  липсата на електронна система, която дава възможност на гражданите да следят движението на своите преписки, създава условия за корупция . От СДС окачествиха административните мерки, които се вземат, като недостатъчни. Създаването на комисия по антикорупция не решава управленския проблем, довел до изнудването на гражданин, който иска в разумни срокове да му бъде решен имотен или друг административен въпрос, казаха  от ръководството на синята партия.