С две комедии продължава Сцена на кръстопът
С две комедии продължава Сцена на кръстопът / снимка: nationaltheatre.bg

Режисьорският и продуцентски дебют на актьора Валентин Танев ще бъде представен довечера от 19 часа на Голяма сцена на Пловдивския драматичен театър. Спектакълът „Любов, щастие и милиони" по Марсел Беркие-Мариние, който е в рамките на театралния фестивал „Сцена на кръстопът", е съвместна продукция на Народен театър „Иван Вазов" и Драматично-куклен театър „Иван Димов" - Хасково.

Онова, което свързва актьорите в тази постановка е фигурата на покойния проф. Крикор Азарян, който е учител на всички участници в представлението - Албена Тодорова, Чочо Попйорданов, Малин Кръстев и Вальо Танев (който се "върти" на една роля с Малин Кръстев).

Щом в една пиеса има интрига, пари, загадка и любов, при всички положиния могат да се забъркат интересни и крайни ситуации, каза Вальо Танев. Той допълни, че пиесата е попаднала в ръцете му благодарение на Албена Колева. Някои от текстовете са дописвани от него.

Представлението отговаря на въпроса „Готов ли е човек да посрещне голямото щастие, когато то изведнъж се изпречи на пътя му?". Това е една комедия на ситуациите, коментира Чочо Попйорданов. Искаме публиката да се забавлява с нас, да се смее. И ако плаче, да е заради това, че в днешно време е непостижимо (или трудно постижимо) човек да бъде щастлив, каза още актьорът.  

В 19.30 часа любителите на черната комедия могат да посетят Камерна сцена, където ще се играе „Кралицата майка" от Манлио Сантанели. Режисьор е Валентин Ганев. За това представление на Театър 199 актрисата Невена Мандаджиева е наградена с Аскеер 2011 за водеща женска роля. Партнира й Владимир Пенев.