Прокуратурата проверява искал ли е Петко Атанасов 3000 лв. подкуп
Прокуратурата проверява искал ли е Петко Атанасов 3000 лв. подкуп / Dariknews.bg

Преписка по повод публикация в пловдивско печатно издание под заглавие „Забъркват Петко Атанасов в скандал с 3000 лева рушвет" образува Окръжна прокуратура. Полицията е започнала проверка за установяване на данни за „търговия с влияние" от страна на зам.-кмета по общинската собственост. Ще бъдат разпитани замесените  лица, като ще бъдат приложени всички, касаещи случая документи.

В началото на седмицата зам.-кметът по общинска собственост Петко Атанасов се закани, че ще сезира прокуратурата за изявления на семейство от ромски произход пред телевизията на Георги Гергов, в които се твърди, че чрез трети лица им е искал подкуп от 3000 лева. Според Асен Игнатов, Петко Атанасов е поискал парите чрез търговеца на злато Гюнай, за да не го изгони от жилището му, което е общинска собственост.

Много се радвам, че прокуратурата се е самосезирала по този въпрос. Това коментира пред Дарик зам.-кметът по общинската собственост и лидер на ВМРО-НИЕ Петко Атанасов. Сигурен съм в действията си и невинността си, така че няма от какво да се притеснявам. Дори напротив - след това ще мога да използвам свидетелските показания срещу мен, за да заведа контрадело срещу хората, които са ме оклеветили, добави той.

Петко Атанасов уточни, че от неплатени наеми на общински жилища общината има да събира над 2,5 млн. лева. Наемът на конкретното семейство е 35 лева за двуетажна къща и когато издадохме заповед за изгонване, натрупаният от тях дълг бе над 1200 лева, припомни зам.-кметът.