Премиера по роман на Маркес открива кинопанорамата
Премиера по роман на Маркес открива кинопанорамата / netinfo
С латинотанци, кубински коктейли и премиера на филма "Любов по време на холера"на Майк Ноуел по романа на Габриел Гарсия Маркес тази вечер се открива десетото юбилейно издание на „Филмови нощи във Филипопол”. Кинофестивалът ще се проведе в лятното кино „Орфей” и ще продължи 18 дни.

Реставрирано копие на един от първите филми на Жан Пол Белмондо "До последен дъх” (1960 г). пристига от Франция специално за пловдивската кинопанорама. Сред премиерните за България заглавия са "Обещай ми" на Емир Кустурица, „Хелбой: Златната армия” на Гилермо дел Торо и "Невероятният Хълк" с участието на Лив Тайлър, Тим Рот, Уилям Хърт, Робърт Дауни - младши.

В програмата са включени 36 прожекции на 26 филма, всяка вечер от 21.15 и 23.30 часа. Лентите са разпределени в 3 рубрики - „Гала прожекции и премиери”, „Световно кино шедьоври” и „Фестивални хитове”.

Билетите се продават на касите на площад „Централен” и на кино „Орфей”. Те са на цена 5 лева и 6 лева - за VIP зоната. С всеки закупен билет киноманите получават една безплатна обиколка с картинг и игра на боулинг за 2 лева. При дъжд билетите ще се заверяват за прожекция по желание.